Početna Crna hronika Prijedor: Profesor nasrnuo na učenika

Prijedor: Profesor nasrnuo na učenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor u četvrtak 30. januara ove godine, od strane JU Mašinska škola Prijedor, zaprimila je prijavu da je dva dana ranije, u prostorijama navedene srednje škole došlo do nasilničkog ponašanja profesora prema maloljetnom učeniku pomenute škole.

O navedenom je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Prijedor a policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti navedene prijave. Odgovor je ovo na upit “Kozarskog vjesnika“ o saznanjima da se u Mašinskoj školi odigrao ovaj incident. O svemu je obaviješten i Centar za socijani rad.

Kako saznajemo petnaestogodišnjak, učenik prvog razreda Mašinske škole, bio je u učionici. S prozora je profesoru, a nezvanično saznajemo da je riječ o T.G. , profesoru fizičkog vaspitanja, u jednom trenutku dok je prolazio školskim dvorištem, dva puta doviknuo „profesore, profesore“. Ovaj je dječaku doviknuo da će doći gore, do učionice. Navodno je i nešto psovao. Ono što se događalo u školskom hodniku zabilježile su i kamere video nadzora. Naime, profesor T.G. petnaestogodišnjaka je uhvatio za ruku i vukao ga po hodniku, a na isti način ga je svukao i niz stepenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustio ga je nakon reakcije drugog profesora koji se tu zatekao. Sve je navodno vidio i školski psiholog ali i učenici koji su u tom trenutku bili u školskim hodnicima. Roditelji dječaka kažu da su duboko potreseni onim što se dogodilo njihovom djetetu. – Incident u kojem se dogodilo fizičko nasrtanje profesora na učenika je za svaku osudu i nadamo se da će nadležni organi u ovom slučaju reagovati na pravi način i adekvatno kazniti počinioca – kažu u izjavi za “Kozarski vjesnik“.

Sa slučajem je, po našim saznanjima, upoznato i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi RS i vjerovatno će uslijediti i njihova reakcija. O slučaju bi svoj stav trebao dati i JU Srednjoškolski centar Prijedor u kojem T.G. radi kao profesor.

Učenik je pretrpio veliku traumu i pod stresom je. Prema našim saznanjima nasilničko ponašanje nije strano ovom profesoru zbog čega je ranije i uslovno osuđivan.

Kozarski

ASHA prodaja vozila