Početna Prijedorski region PRIJEDOR PONOVO DOMAĆIN DJECI SA KOSOVA I METOHIJE

PRIJEDOR PONOVO DOMAĆIN DJECI SA KOSOVA I METOHIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove godine djeca sa Kosova i Metohije dolaze na sedmodnevni boravak u Prijedor, a domaćini će im biti OŠ „Branko Ćopić“ i Centar „Sunce“. Tako će kod drugara iz OŠ „Branko Ćopić“ boraviti 47 djece sa Kosmeta. Centar „Sunce“ biće domaćin 25 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, a biće smješteni u Hotelu “Prijedor”. U ovim teškim vremenima, porodice u Prijedoru i RS žele da ugoste mališane sa Kosmeta, kaže Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

– Drago mi je kad nam se javljaju porodice i ovih dana je više onih koji su se javili da prihvate djecu sa KiM, nego što je to potrebno. To samo pokazuje koliko je ovaj projekat velik i koliko je spojio porodice, gradove i osnovne škole – rekao je Arlov, nakon sastanka sa predstavnicima domaćina i gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.

Prijedoru je ovo šesti put kako je domaćin djeci sa KiM, i to će se nastaviti i u budućnosti, poručeno je sa sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovim pokazujemo djeci sa Kosova i Metohije da nisu sama, da su Prijedor i njegovi građani uz njih i da ćemo i u narednom periodu da im pružamo podršku. Ovo su teška vremena za srpski narod, posebno na KiM. Smatramo da treba da pomognemo tim ljudima – poručio je Pavlović.

On je dodao da će Grad pomoći finansiranje smještaja, prevoza, te svega što bude bilo neophodno gostima sa Kosmeta.

kozarski.com