Početna Prijedorski region Prijedor: Polaznici škole novinarstva donose pozitivne priče

Prijedor: Polaznici škole novinarstva donose pozitivne priče

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarski posao je jako dinamičan i uzbudljiv. Ovim poslom se može baviti na različitim nivoima i u različitim sferama. Posao novinara ogleda se u istraživanju određene teme, pronalaženju informacija i provjeravanju istih, zatim pretvaranju  informacija u određeni tekst i na kraju objavljivanju informacija putem određenih medija. Mediji su, oduvijek, bili primamljivi mladim ljudima, pa je i Škola novinarstva Free radija dobila 15 polaznika.

To su mladi ljudi, početnici u svijetu novinarstva, neki od njih namjeravaju da se bave profesionalno novinarstvom, dok drugi žele da steknu nova znanja i vještine.

Nakon završene teorijske i praktične nastave, polaznici rade na realizaciji deset radijskih emisija pod nazivom “Puls mladih”, u kojima donose pozitivne priče i promovišu mlade ljude. Prva emisija biće emitovana na Free radiju u četvrtak, 05.decembra 2019.godine u 13h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U našoj Školi novinarstva polaznici se upoznaju sa osnovama novinarstva i novinarskim žanrovima, sa posebnim akcentom na radijsko novinarstvo, pravilima i odgovornostima novinara, te slobodom informisanja i izražavanja.Iskreno uživamo raditi sa ovim mladim i ambicioznim ljudima, jer su pokazali izuzetnu zainteresovanost i želju za učenjem”, istakla je glavni i odgovorni urednik Free radija i mentor projekta Dejana Topić Daljević.

Nastava i praksa traju pet mjeseci, a po završetku škole polaznici dobijaju Certifikate o završenoj Školi novinarstva. Edukacija je besplatna i sve troškove snosi organizator.

ASHA prodaja vozila