Početna Vijesti Prijedor: Pokrao ga gost kojem je ranije pomagao

Prijedor: Pokrao ga gost kojem je ranije pomagao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

R.V. , vlasnik kafića “Talija”, bio je ne malo iznenađen kada je shvatio da ga je opljačkao gost kojem je pomogao prije nekih sedam, osam dana.  Kaže da se jasno vidio na snimci video nadzora.

-Bio je to isti čovjek kojem sam  dao 30 maraka. Imao je priču da mu je dijete bolesno i dao sam mu novac. Nikad nikog nisam odbio, ko je tražio pomoć, pa nisam ni njega – kaže R.V. i dodaje da je bio strašno ljut kad je vidio o kom se radi.

O provali je obavijestio policiju, a u jednom trenutku odlučio i da ga sam potraži. Našao ga je u blizini kafića. Kaže da se provalnik “zaledio” kad ga je vidio. R.V. ga je doveo u kafić gdje je lopov ponovljenom pričom o bolesnom djetetu pokušao da opravda provalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Kasnije sam saznao da je opet lagao. Ubrzo je došla i policija i odvela ga- kaže R.V. U PU Prijedor nam je potvrđeno da je nad licem, a riječ je o I.L. (38) iz Prijedora  izvršena kriminalistička obrada nakon koje slijedi  kompletiranje predmeta i podnošenje izvještaja Okružnom  Tužilaštvu u Prijedoru.  Nezvanično I.L. od ranije je poznat policiji, mahom po sličnim krivičnim djelima.

K.V.

ASHA prodaja vozila