Početna Vijesti Prijedor: Počeo popis štete od poplava

Prijedor: Počeo popis štete od poplava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je danas je počeo popis štete, pričinjene poplavama na stambenim, infrastrukturnim i privrerednim objektima. Popis štete u poljoprivredi počinje naredne sedmice.

Popis je počeo u naselju Topolik, u kojem je voda poplavila dvadesetak kuća. Među njima i kuću Vlade Manojlovića, koji je, kako kaže, tokom proteklih godina bio poplavljen pet puta.

– Sad je najgore. Slika najviše govori o svemu. Vjerujem da će se bar nešto sanirati – istakao je Vlado Manojlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajka Zdjelar, vođa tima za procjenu štete za pričinjene poplave, ističe da je šteta lako vidljiva i golim okom.

– Evidentno je da je bilo 30 centimetara vode u objektu, u garaži 50 centimetara. Evidentna je šteta na namještaju, na zidovima, na podovima, na vratima. Zadatak komisije je da sve to popiše, procijeni – ističe Rajka Zdjelar.

Mještani Topolika kažu da je neophodno obaviti regulaciju korita rijeke Miloševice.

– To se mora uraditi hitno i to je jedan drugi problem, zato što rijeka Miloševica puno krivuda i ne dozvoljava da voda prođe, te bujične vode da prođu prije nego poraste Sana – poručio je Ranko Јakovljević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača.

Prijedorska Gradska uprava prioritetno će sanirati klizišta koja ugrožavaju stambene objekte.

– Što se tiče naknade šteta, mi smo u kontaktu sa Vladom Republike Srpske i premijer je obećao da će Vlada obezbijediti dio naknada za štete. Grad Prijedor će u međuvremenu činiti ono što je moguće na infrastrukturnim objektima da se otklone, prije svega, na putevima, na mostovima, na propustima, nastojaćemo sanirati štete koje su moguće u ovom hitnom trenutku – poručio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Popis štete u poljoprivredi u Prijedoru počinje naredne sedmice. Građani koji nisu prijavili štetu od poplava, radi popisa štete mogu se prijave u kancelarije mjesnih zajednica naselju u kojima žive.

(RTRS)

ASHA prodaja vozila