Početna Prijedorski region Prijedor: Počeli radovi na investiciji od 1,3 miliona KM

Prijedor: Počeli radovi na investiciji od 1,3 miliona KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeli su pripremni radovi na izgradnji prve od tri proizvodne hale slovenačkog koncerna “Kolektor CCL” u Industrijskoj zoni “Celpak”.

– Po najavi predstavnika “Kolektora CCL”, planirano je da na ovom lokalitetu posao dobije 500 radnika. Buduće radnike očekuju kvalitetna radna mjesta, jer ovdje su u pitanju nove tehnologije, koje će značiti mnogo i za poslodavce i za radnike – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je juče sa saradnicima obišao gradilište.

Predrag Zorić, direktor “Kolektora CCL” za Republiku Srpsku rekao je da je plan da se sa proizvodnjom krene početkom februara iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo prve korake već napravili, imamo ljude koje smo zaposlili i poslali na obuku u Sloveniju, neki su tu kod nas u Klašnicama i već u martu očekujemo realizaciju jednog velikog projekta, koji će sigurno dovesti do većeg zaposlenja radnika – rekao je Zorić.

Izvođači radova su preduzeće “Unijat M” iz Prijedora i “Komotin” iz Jajca, a projektant je Zavod za izgradnju grada Prijedor.

Rok za izgradnju jedne od tri hale za potrebe slovenačkog “Kolektora CCL” je 4. februar 2019. godine, uz ulaganja od 1.318.000 KM.

Podsjetimo, nova proizvodna hala će biti četvrta Kolektorova proizvodna lokacija u Bosni i Hercegovini.

Kompanija već ima svoje proizvodne kapacitete u BiH i to u Laktašima, Klašnicama i odskoro u Srpcu, gdje je zaposleno preko 450 radnika.

U proizvodnom programu Kolektor-a se između ostalog nalaze komutatori za automobilsku industriju, komutatori za ručne i kućanske aparate i elektrokomponente, kao što su prigušnice i komutatori. Među njihovim najpoznatijim kupcima su Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl i drugi.

ASHA prodaja vozila