Početna Prijedorski region Prijedor: Otvorena izložba ” Prostori” Desimira Denića

Prijedor: Otvorena izložba ” Prostori” Desimira Denića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja izložbena sezona u Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru otvorena je sinoć izložbom “Prostori” autora Desimira Denića.

Riječ je o redovnom profesoru na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu koji je bio mentor prošlogodišnjeg 13. Festivala crteža i muzike čija je tema bila tehnika vitraž.

“Ovde se predstavljam svojim umetničkim radovima prostora, a u ovom slučaju imamo prostor koji je vezan za enterijer, ali i unutrašnjost tela, a drugi su primenjeno slikarstvo u tehnikama vitraža, mozaika i grafita. Sve izloženo izvedeno je negde na prostoru bivše Jugoslavije”, naveo je Denić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da izloženi panoi nisu nikakva fotomontaža već postoje u realnom prostoru, a da je takva izložba pri put organizovana sa ove strane Drine.

Direktor galerije Tihomir Ilijašević istakao je, otvarajući izložbu, da je ona organizovana u okviru ciklusa predstavljanja profesora sa akademija umjetnosti, te da ujedno predstavlja nastavak višegodišnje saradnje sa ovom visokoškolskom ustanovom iz Beograda.

“Mi smo prošle godine sa ove akademije dobili veliku povelju u reljefu povodom 75 godina njihovog rada, a na osnovu dugogodišnje saradnje. Stvarno smo ponosni na tu nagradu”, rekao je Ilijašević.

Izložba Desimira Denića koju čini pedesetak panoa sa radovima nastalim tokom 30 godina njegovog umjetničkog rada biće u prijedorskoj galeriji otvorena do 7. marta.

ASHA prodaja vozila