Početna Prijedorski region Prijedor: Organiziran tradicionalni bajramski prijem

Prijedor: Organiziran tradicionalni bajramski prijem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je večeras organiziran  tradicionalni i peti po redu bajramski prijem. Organizator, Medžlis IZ Prijedor, potrudio se da na prijemu budu zvanice iz vjerskog i političkog života, predstavnici džemata, imami,predstavnici drugih vjerskih zajednica i prijatelji.

Poruka je po riječima Huseina ef. Velića, glavnog imama Medžlisa IZ Prijedor jednostavna, da se zajedno podijeli radost Bajrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jer što radost više dijeliš, ona se više uvećava. Zajedno smo i zbog onih koji imaju bilo kakvu tugu, jer i kad se tuga dijeli ona se umanjuje. Cilj nam je zajedništvo, da se vidimo na jednom mjestu, da izmijenimo bajramske čestitke jedni s drugima na ovaj dan koji je kruna svih ramazanskih radosti – poručio je ef. Velić.

Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. Vjernicima islamske vjeroispovijesti uputio je čestitke za veliki praznik.Kaže da se rado odazvao pozivu za ovim druženjem.

– Grad Prijedor već dugo godina nastoji da gradi kvalitetne vjerske i nacionalne odnose uz nastojanja da svi zajedno razmišljamo o budućnosti. I da razvijamo dobrosusjedske odnose koji su preduslov kvalitetnog života- kazao je Đaković.

Organizaciju bajramskog prijema pomogao je po riječima ef. Velića Grad Prijedor.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila