Početna Prijedorski region Prijedor: održan Treći međunarodni kongres udruženja i fondacija civilnog društva BiH i...

Prijedor: održan Treći međunarodni kongres udruženja i fondacija civilnog društva BiH i dijaspore

Udruženja i organizacija na nivou BiH traže da bude zalaganje na zaštiti starih, iznemoglih i beskućnika, pomoć i zaštita djece bez roditeljskog staranja i žena žrtava nasilja u porodici, pomoć i zaštita licima sa smanjenim intelektualnim kapacitetima, osoboma sa invaliditetom, socijalno ugroženim porodicama,…i drugim marginaliziranim socijalno isključenim grupama u Bosni i Hercegovini.

Udruženja koja djeluju širom BiH žele uspostaviti i razvijati saradnju sa nadležnim institucijama, udruženjima i fondacijama koje imaju iste ili slične programske ciljeve.

Bilježimo i uspješnu saradnju sa Regionalnim odborom Merhameta Banja Luka gdje je osigurano 12 hiljada maraka za rad javnih kuhinja od HF Atlanta.

Na kongresu potpredsjednik Skupštine opštine Bosanska Dubica, mr. Jasmin Spahić, najsrdačnije se zahvalio na dosadašnjoj saradnji naglašavajući značaj međusobnog uvezivanja nevladinih organizacija i pružanja snažnije podrške ljudima na ivici egzistencije.

Udruženje građana Zajedno za BiH doniralo je 800 jakni za djecu do devet razreda.

Na kongresu su usvojeni su zaključci koji će biti proslijeđeni nadležnim institucijama u nadi da će odgovorni ozbiljno shvatiti zahtjeve Udruženja u BiH.