Početna Vijesti Prijedor: Odigrana predstava “BH Brodvej – moja pjesma

Prijedor: Odigrana predstava “BH Brodvej – moja pjesma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je odigrana predstava “BH Brodvej – moja pjesma”. Predstavu su postavili američki umjetnici, muzički režiser Rajan Nelson i reditelj Adam Tilen. U produkciji je učestvovalo i Pozorište Prijedor.

U predstavi nastupa 12 mladih glumaca i studenata muzičkih akademija iz Republike Srpske, BiH i Srbije. Ovi mladi umjetnici izvode pjesme iz modernih brodvejskih mjuzikla, a koje je prijedorska publika prihvatila sa oduševljenjem.

Brodvejski mjuzikli izuzetno su popularni u Sjedinjenim Državama. Oni najpopularniji privuku hiljade posjetilaca u pozorišta na Brodveju u Njujorku.

  • Imali smo izvanrednu ekipu iz Amerike koja je s nama radila s puno strpljenja, sa dosta mašte i sa puno inspiracije tako da je i  konačnii produkt odličan, a i publika je odlično prihvatila predstavu – istakao je glumac Marko Mirković.

Ataše za kulturu i obrazovanje u Ambasadi SAD-a u BiH Holi Zardus dodao je da je ovo prilika da se na jednostavan način publika poveže sa ovom američkom muzičkom formom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava “BH Brodvej – moja pjesma” nastala je u saradnji Američke ambasade u BiH, Pozorišta Prijedor, Kulturnog centra Trebinje, Narodnog pozorišta Mostar, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i organizacije Tera Art.

cera - Prijedor: Odigrana predstava “BH Brodvej – moja pjesma