Početna Prijedorski region PRIJEDOR MEĐU PRVIMA UVEO DNEVNU BOLNICU

PRIJEDOR MEĐU PRVIMA UVEO DNEVNU BOLNICU

Otvaranje dnevnih kovid-bolnica u okviru lokalnih domova zdravlja, rasteretilo bi prijedorsku bolnicu u kojoj su smješteni i oboljeli od kovida iz nekoliko lokalnih zajednica. Grad Prijedor je među prvima uveo tretiranje pacijenata po sistemu dnevne bolnice, a u tu svrhu se koristi Akutna respiratorna ambulanta kod Vatrogasnog doma.

– Pacijentu pružamo kompletnu uslugu. Ovdje radimo laboratorijske nalaze, EKG, pregled pacijenata, a za rendgen naručujemo po tačnom terminu. U prijedorsku bolnicu upućujemo pacijente kojima je potrebna stalna kiseonička podrška – ističe doktorica Zemira Ahmić, načelnik Službe porodične medicine Doma zdravlja Prijedor.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović”, Andrija Vukotić ističe da trenutno imaju 68 pacijenata. – Iz Prijedora je 36 pacijenata, što na 90.000 stanovnika nije velik broj. Međutim, iz Novog Grada je 19, a iz Kozarske Dubice 12 pacijenata. Dakle, to je velika cifra oboljelih iz gradova koji gravitiraju našoj regionalnoj bolnici, s obzirom na njihov broj stanovnika – rekao je Vukotić.

KV

ASHA prodaja vozila