Na magistralnom putu Prijedor-Bosanska Dubica / Kozarska Dubica danas je zbog poplave u dva navrata bio obustavljen saobraćaj za automobile u ukupnom trajanju od 90 minuta, ali je nastavljen nakon povlačenja vode, rekla je Srni portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević.

Alendarevićeva je navela da je putnički saobraćaj bio preusmjeravan na alternativne puteve, dok se saobraćaj za teretna vozila odvijao i na dijelovima puta koji su bili poplavljeni.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić rekao je da su vatrogasci izašli na teren oko 11.45 časova u naselje Urije gdje se na rasksnici ulica Slavka Rodića i Prve krajiške brigade prilikom jačih padavina dešavaju poplave.

On je naveo da se na toj lokaciji intervenisalo na šahtovima i da se voda povukla, te da je gradsko Odjeljenje za komunalne poslove obezbijedilo pijesak za pravljenje prepreke.

“Drugi poziv imali smo u firmi `Bosnamontaža` gdje smo intervenisali ispumpavanjem vode iz pumpne stanice”, dodao je Martić.