Početna Crna hronika Prijedor: Lišeno slobode sedam vozača i jedan pješak

Prijedor: Lišeno slobode sedam vozača i jedan pješak

Na području Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 238 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 64 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 35 vozača. Sedam vozača lišeno je slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 gr/kg, a zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola slobode je lišen i jedan pješak.

U cilju zaštite bezbjednosti učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila i motocikliste da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača da upravlja vozilom.