Početna Prijedorski region Prijedor: Konkurs za profesora islamske vjeronauke biće ponovljen

Prijedor: Konkurs za profesora islamske vjeronauke biće ponovljen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljoprivredno-prehrambena škola iz Prijedora će ponoviti konkurs za prijem profesora islamske vjeronauke, jer se u onom koji je zatvoren juče potkrala tehnička greška.

Naime, u konkursu ove obrazovne ustanove, a koji je objavio Zavod za zapošljavanje RS, navedeno je da kandidati za profesora islamske vjeronauke, pored dokaza o stručnim kvalifikacijama, trebaju dostaviti i uvjerenja da su bili borci Vojske RS, ratni vojni invalidi Odbrambeno-otadžbinskog rata ili uvjerenje u slučaju da su iz porodica poginulih boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Poljoprivredno-prehrambene škole u Prijedoru poručuju da nije tačno da prednost u zapošljavanju profesora islamske vjeronauke imaju bivši borci i ratni vojni invalidi, već da je riječ o nenamjernoj grešci službenika koji je popunjavao obrazac za konkurs.

– Taj konkurs će biti poništen i potom će ponovo biti raspisan novi konkurs. Radi se o tome da je taj dio obrasca, koji je korišten za druge konkurse, ostao greškom i u ovom konkursu za profesora islamske vjeronauke, a trebalo je da bude izbrisan – objasnili su nam iz ove škole.

Kako saznajemo, već postoji osoba koja predaje islamsku vjeronauku, ali ugovor na određeno vrijeme potpisuje na svakom polugodištu.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila