Početna Crna hronika Prijedor: Kažnjeno 39 pijanih vozača, 6 uhapšeno

Prijedor: Kažnjeno 39 pijanih vozača, 6 uhapšeno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za samo pet časova kažnjeno 39 vozača zbog alkohola

 

Na području Policijske uprave Prijedor, dana 23.04.2021. godine, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 205 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 64 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 39 vozača. Šest vozača lišeno je slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 gr/kg.

U cilju zaštite bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila i motocikliste da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača da upravlja vozilom.