Početna Prijedorski region Prijedor: Jedni zadovoljni, drugi negoduju

Prijedor: Jedni zadovoljni, drugi negoduju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici Skupštine grada Prijedora nedavno su usvojili odluku o skraćenju radnog vremena nedjeljom pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada.

Iz Odsjeka za privredu Prijedora saopšteno je da je odluka o radnom vremenu donesena na 33.sjednici Skupštine grada  Prijedora a objavljena 26. decembra u gradskom Službenom glasniku i stupila na snagu osmog dana od njenog donošenja.
Ovom odlukom određuje se radno vrijeme u zimskom i ljetnom periodu radnim danima i nedjeljom.
Ljetni period traje od 1. aprila do 30. septembra, a radno vrijeme je od 7 do 23 časa, zimski period je od 1. oktobra tekuće do 31. marta naredne godine, s radom od 7 do 22 časa.
Skupštinska odluka o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku zanatsku i uslužnu djelatnost već se sprovodi u gradu na Sani.
Novina je i to da je radno vrijeme nedjeljom skraćeno i traje do 13 časova.
Građani pozdravljaju ovu odluku i kako kažu i običan radnik bi trebalo da se odmori i više vremena provede sa porodicom.
Međutim, ima i onih koji nisu saglasni sa skupštnskom odlukom.
Bio je predviđen rad nedjeljom od 8 do 16 časova ali su odbornioci to skratili na radno vrijeme od 8 do 13 časova.
Predloženim tekstom bila je obuhvaćena i proizvodna djelatnost, ali je to na zahtjev odbornika izostavljeno, kao što je izbrisana i obaveza dragstora da rade 24 časa, a data im mogućnost da rade neprekidno.
Nadzor i kontrolu sprovođenja odluke vršiće samo tržišna inspekcija, a ne i komunalna policija kako je u predloženom tekstu bilo predviđeno, a kazne za neisticanje i nepoštovanje radnog vremena kreću se od 1.000 do 3.000 KM za pravna lica, odnosno 500 do 1.500 KM za odgovorno lice u pravnom licu i za preduzetnike.
(BN)
ASHA prodaja vozila