Početna Crna hronika Prijedor: Iz saobraćaja isključeno 116 vozača

Prijedor: Iz saobraćaja isključeno 116 vozača

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 16. do 20. decembra realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 1185 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 146 učesnika.
Iz saobraćaja je isključeno 116 vozača od kojih 113 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedan zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržana su 22 vozača, kao i dva vozača zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.
Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionsana su dva pješaka, od kojih je jedan zadržan lišenjem slobode.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.