Početna Prijedorski region Prijedor: Info dan u organizaciji Privredne komore

Prijedor: Info dan u organizaciji Privredne komore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Prijedoru je, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva finansija i Poreske uprave, održan Info dan o temi nedavnih izmjena zakonodavnog okvira u oblasti rada, poreza na dohodak, definicije i obračuna plate.

“Zbunjujuća stvar za privrednike jeste što se mijenja definicija plate. Izbacuje se pojam neto plate i ostaje samo pojam bruto plate, koji sadrži osnovnu platu, varijabilni dio i cijenu rada, i upravo najviše dilema ima oko obračuna tog varijabilnog dijela”, istakla je Dijana Đaković, rukovodilac prijedorske kancelarije Privredne komore Republike Srpske.

Nakon Banjaluke, Bijeljine i Trebinja, zakonodavne novine iz ovih oblasti predstavljene su i privrednicima iz prijedorske regije.

“Prezentovaće se izmjene iz oblasti radno-pravnih odnosa i njihov uticaj na podnošenje prijave za poreze i doprinose kojima se prijavljuju plate. Isto tako ćemo prezentovati uticaj izmjena Zakona o porezu na dohodak i uticaj toga na ostvarivanje prava poreznih obveznika po smanjenju poreske osnovice koja rezultira povećanjem plata”, rekla je Persa Paić iz Poreske uprave Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(RTRS)

ASHA prodaja vozila