Početna Prijedorski region Prijedor: Dva pozitivna slučaja imaju veze sa UKC

Prijedor: Dva pozitivna slučaja imaju veze sa UKC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru u posljednja 24 časa nema novozaraženih virusom korona, a tokom vikenda je potvrđeno oboljenje kod tri lica iz ovog grada, izjavio je gradonačelnik Milenko Đaković.

“Obolio je stariji muškarac iz Krivaje, a jedino što se moglo utvrditi jeste da je vodio sestru na Univerzitetski klinički centar /UKC/ u Banjaluku. Drugo lice je medicinska sestra zaposlena na UKC-u u Banjaluci, a treće policajac koji živi u Prijedoru, a radi u Oštroj Luci”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, svi kontakti su stavljeni u izolaciju i dio po dio se testira. Od ukupno 20 do sada registrovanih slučajeva iz Prijedora, tri su preminula, petoro je oporavljenih, a 12 je aktivnih slučajeva, od kojih je devet lica smješteno u Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci, a tri na UKC u Banjaluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U kućnoj izolaciji je 80 lica, 39 je u karantinu, dok je 1.290 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora. U prijedorskoj bolnici je pet oboljelih, svi su iz Oštre Luke i njihovo zdravstveno stanje je poboljšano”, naveo je Đaković.

On je dodao da je u protekla tri dana u Prijedoru evidentirano 30 lica koja su prekršila zabranu kretanja, a 35 koja nisu poštovala obavezu nošenja zaštitne opreme.

“Nadam se da su svi spoznali da smo u obavezi nositi zaštitnu masku i rukavice jer je kazna za nenošenje od 100 KM do 300 KM. Ove mjere kontrolišu policija, inspektori i komunalna policija”, naglasio je Đaković.

On je istakao da je primijećeno da se u urbanim sredinama bolje poštuju mjere nošenja zaštitne opreme.

“Posebno pozivam ljude u ruralnim sredinama da sebi ne stavljaju ovaj problem na teret jer kontrole će biti i u ovim sredinama. Zato pozivam građane da pored nošenja zaštitne opreme i dalje drže najmanje dva metra odstojanja od osoba sa kojima kontaktiraju”, poručio je Đaković.

On je dodao da je snabdjevenost tržišta dobra i najavio da danas ponovo počinje dezinfekcija javnih površina i javnih ustanova u koju će se uključiti voćari i cisterne.

(Srna)

 

ASHA prodaja vozila