Početna Prijedorski region Prijedor domaćin Svjetskog dana turizma u Republici Srpskoj

Prijedor domaćin Svjetskog dana turizma u Republici Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor domaćin je Svjetskog dana turizma u Republici Srpskoj, čija je ovogodišnja tema “Turizam i radna mjesta – bolja budućnost za sve”.

Organizatori su Ministarstvo trgovine i turizma, Turistička organizacija Republike Srpske i grada Prijedora i Grad Prijedor.

Prirodna bogatstva Republike Srpske predstavljaju najveće potencijale u oblasti turizma, te mjesta sa posebnim klimatskim karakteristikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga postoje velika ulaganja u ovoj oblasti, a projekti neće izostati ni u budućnosti.

Igor Tošić, direktor Turističke organizacije “Jahorina”, istakao je da da će projekti sigurno biti značajni i upotpuniće sadržaj Jahorine, jer je to, kako je rekao, sigurno pokretač razvoja Istočnog Sraajeva ali i Republike Srpske.

“Kozara je sigurno to što je sad svjetski trend u turizmu a to je spoj prirode i turističke ponude”, istakao je direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević.

Prvi put,uloga domaćina u obilježavanju Svjetskog dana turizma pripala je gradu Priejdoru.

“Mi se svi moramo potruditi da u tom elementu razvoja naših prostora obezbijedimo što više radnih mjesta, i što više mjesta koji strani a i domaći turisti žele posjetiti”, naglasio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Broj turista iz godine u godinu u Srpskoj je sve veći.

“Za šest mjeseci bilo je povećanje 13 procenat i 17,5 procenata noćenja a prošle godine prema zvaničnoj statistici mi smo ostvarili milion noćenja”, istakla je Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske.

“Želim naglasiti da je turizam veliki potencijal Republike Srspke u koji ćemo nadam se zajedničkim snagama ulagati i doprinieti većoj zaposlenosti u Republici Srpskoj, što nam je u ovom trenutku od velikog značaja”, zaključila je Suzana Gašić, ministar trgovine i tizma Republike Srpske.

Pred brojnim predstavnicima iz segmenta turizma ali i drugih sektora, prikazana je prezentacija “Zapošljavanje u turizmu”, Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor