Početna Prijedorski region Prijedor: Do 15. maja prijave za podsticaje

Prijedor: Do 15. maja prijave za podsticaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor raspisao je danas javne pozive za korištenje budžetskih sredstava kojima će se podsticati proizvodnja ratarskih ili povrtnih kultura.

Riječ je o 321.446 KM od naplaćene naknade po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i od zakupnine za poljoprivredno zemljište u svojini Republike, kao i o 180.000 KM iz programa sufinansiranja proljetne sjetve.

Zbog proglašenog vanrednog stanja u Republici Srpskoj izazvanog virusom korona, ova sredstva će biti utrošena za refundiranje nabavke sjemena i mineralnog đubriva za proljetnu sjetvu ratarskih i povrtnih kultura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na povrat do 50 odsto fiskalnih računa imaju podnosioci prijava koji su u tekućoj godini kupili mineralno đubrivo u iznosu od najmanje 200 KM za minimalno pola hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta, kao i oni koji su kupili sjeme ratarskih ili povrtnih kultura u iznosu od najmanje 100 KM na minimalno pola hektara za proizvodnju ratarskih kultura, odnosno jedan dunum za proizvodnju povrtnih kultura.

Maksimalni iznos sredstava koji može ostvariti podnosilac prijave je 500 KM za fizička lica, 750 KM za registrovana poljoprivredna gazdinstva i 1.500 KM za preduzetnike i pravna lica.

Javni pozivi objavljeni su danas u nedjeljniku “Kozarski vjesnik”, na oglasnoj tabli Odjeljenja za privredu i poljoprivredu i na internet stranici grada Prijedora, a rok za podnošenje prijava je 15. maj.

Prijavu u ime jednog domaćinstva podnosi samo jedan njegov član, a pravo na odobravanje sredstava može ostvariti samo jedan član u okviru jednog domaćinstva.

Ukoliko prilikom inspekcijske kontrole inspektor utvrdi da korisnik sredstava nema zasnovanu prizvodnju na minimalno propisanim površinama, naložiće povrat dodijeljenih sredstava u potpunosti.

Srna

ASHA prodaja vozila