Početna Sport Prijedor bogatiji za još jedan kuglaški klub

Prijedor bogatiji za još jedan kuglaški klub

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedor je od od početka ove godine bogatiji za još jedan kuglaški klub. Riječ je o Kuglaškom klubu “Prijedor”.

Nekad je Prijedor imao 22 kuglaška kluba, pa je i fomrianje novog kluba malo u odnosu na tu brojku, ali je dobar početak kaže Bojan Hrgar predsjednik KK “Prijedor”. Cilj je afirmacija i razvoj kuglaškog sporta, dodaje on. Ideja o formiranju novog kluba rodila se u januaru, kad je održana i osnivačka skupština. Od tad je sve išlo svojim tokom, ali problem im predstavlja korištenje kuglane, kaže Hrgar.

– Mi smo još u februaru dopisom obratili gradonačelniku Prijedora, budući da još uvijek ne znamo upravljačku strukturu samog objekata kuglane. U tom dopisu smo od gradonačelnika smo tražili informaciji, upute i sam način kako da i mi dobijemo termin u kuglani. Nakon tog došla je nesretna pandemija, pa je sve stalo. Tako i mi – kaže Hrgar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Hrgar kaže da su se ponovo obratili gradonačeniku i zamjeniku gradonačelnika, i nadaju se da će u skorijem periodu dobiti informaciju na koji način da dobiju termin u kuglani.

Što se tiče osnivanja novog kluba, ono je naišlo na dobar odziv, i “Prijedor” već broji pedesetak članova.

– Od toga je dvadesetak djece, i to godišta od 2009. do 2014. I upravo će rad sa djecom biti baza svih naših djelovanja. Pored toga imao i petneasetak dama i isto toliko muškaraca. Tako da već u startu imamo jednu dobro formiranu priču – pojašnjava Hrgar.

Kada se razriješi situacija sa korištenjem kuglane razmišljaće se o takmičarskim ciljevima, a tad će uslijediti i apliciranje prema Kuglaškom savezu RS.

Iz Kuglaškog kluba “Rudar” su nam rekli da ih raduje što je u Prijedoru osnovan još jedan klub, jer ideja i jeste popularizcija kuglanja. Predsjednik Upravnog odbor “Rudara” Goran Predojević rekao je da im se još uvijek niko iz novoformiranog kluba još nije obratio, niti je dolazio u kuglanu, ali da očekuje da se to desi u narednom periodu. On je napomenuo da se nada da će i “Prijedor” početi sa radom i treninzima, a naročito ga raduje gradski kuglaški derbi.

ASHA prodaja vozila