Početna Prijedorski region Prijedor bi mogao dobiti još jednu visokoškolsku ustanovu

Prijedor bi mogao dobiti još jednu visokoškolsku ustanovu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD” pokrenula je inicijativu za osnivanje nove visokoškolske ustanove u Prijedoru. Riječ je o fakultetu na kojem bi se školovali kadrovi iz oblasti informacione i kreativne industrije.

– Nismo slučajno došli na tu ideju. Nakon kurseva, koji se održavaju u “PREDI”, gdje je prijavljeno više od 120 polaznika, vidjeli smo da vlada veliko interesovanje za kreativnom industrijom i informacionim tehnologijama. U intervjuu sa djecom saznali smo da većina njih želi da se školuje u oblasti informacionih tehnologija – rekao je Aleksandar Drljača, vršilac dužnosti direktora Agencije “PREDA”.

Na tržištu rada, kako domaćem, tako i svjetskom, već duže vrijeme vlada veliko interesovanje za ovim kadrovima. Osim toga, radi se o jednom od najplaćenijih zanimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Navešću vam primjer Novog Sada, gdje su mnoge velike svjetske kompanije odlučile da ulažu sredstva u kupovinu zemljišta i zgrada, jer ovaj grad posjeduje jednu takvu visokoškolsku ustanovu, koja školuje kvalitetne kadrove niz ove oblasti. To doprinosi razvoju grada i podizanju standarda u samom gradu – istakao je Drljača.

Iz “PREDE” dodaju da su inicijativu uputili na adresu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Nadaju se pozitivnom odgovoru.