Početna Vijesti Prijateljice razdvojene ratom u BiH ponovo se srele nakon 24 godine u...

Prijateljice razdvojene ratom u BiH ponovo se srele nakon 24 godine u Lisabonu (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije prijateljice potvrdile su još jednom da prava prijateljstva ništa ne može prekinuti, čak ni kilometri udaljenosti. Nakon rata Asaki Dizdar Mehić preselila je u Norvešku, dok Irena nakon rata živi u Srbiji.
Njihov prvi susret nakon rata desio se u Lisabonu, jednom od najstarijih gradova na svijetu, nakon što su pobijedile na #MeetHalfway takmičenju. Iako se godinama nisu vidjele, Irena i Asaki tvrde da su ostale najbolje prijateljice. Kazale su kako mogu živjeti u različitim zemljama, ali ne dopuštaju da ih daljina razdvoji.

One su dobile priliku da u čast prijateljstva provedu vikend u glavnom gradu Portugala i upoznaju njihovu tradiciju i kulturu te posjete neke od najznačajnijih znamenitosti.

“Prošle sedmice smo moja prijateljica iz djetinjstva i ja dobile nagradno putovanje. Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili ovaj nezaboravni vikend. Vrijeme nas je poslužilo, a svaku minutu smo iskoristile da obiđemo grad. Šetale smo satima. Probale smo najukusniju hranu i pile najbolje vino”, napisala je Irena Savić na svom Facebook profilu.

Pogledajte kako je izgledao susret dviju prijateljica i kako su provele vrijeme u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klix

ASHA prodaja vozila