Početna BiH Priča o poštaru i mališanima iz Tuzle dobila je epilog: Susret koji...

Priča o poštaru i mališanima iz Tuzle dobila je epilog: Susret koji budi emocije

Priča o poštaru i dvojici dječaka iz Tuzle, dirnula je građane širom Bosne i Hercegovine, a danas je dobila i svoj epilog. Mališani su dobili željeni poklon koji su naveli u pismu Djeda Mrazu.

Kako je Klix.ba ranije objavio, tuzlanski poštar Ismet Jašarević prilikom pražnjenja jednog od poštanskih sandučića prije nekoliko dana je pronašao zanimljivo pismo dječka koji je pisao Djeda Mrazu, sa željom da on i njegov brat dobiju auto na daljinski upravljač.

Nakon pronalaska pisma, Jašarević je postavio status na društvenoj mreži Facebook u želji za pronalaskom dječaka. Njegova objava je veoma brzo postala viralna, a svega nekoliko sati kasnije uspio je pronaći dječake Dženana i Kenana.

S poštarskom torbom punom poklona Jašarević je danas došao ispred stana u kojem mališani žive skupa sa roditeljima, a takav potez njima je izmamio osmijehe na licima.

Na svog kolegu koji je kroz gest pun empatije i ljubavi pokazao prave ljudske vrijednosti ponosni su svi zaposlenici Javnog preduzeća BH Pošta, koji su javnost izvijestili o epilogu priče.

“Lijepa novogodišnja priča o dječacima i poštaru Ismetu Jašareviću iz Tuzle dobila je epilog. Naš kolega Ismet danas je posjetio dječake i donio im poklone. Naime, kolega Jašarević je prilikom pražnjenja jednog od poštanskih sandučića prije neki dan, pronašao zanimljivo pismo u kojem su dječaci poželjeli auto na baterije. Odlučio je da ih obraduje i to je i uradio. Bravo za našeg kolegu. Dječacima i njihovoj porodici želimo sve najbolje”, naveli su iz BH Pošte.

U znak zahvalnosti dječaci su poštaru također pripremili prigodna pisma.

klix.ba