Početna Prijedorski region Prezentovana mapa mineralnih resursa i sirovina Prijedora

Prezentovana mapa mineralnih resursa i sirovina Prijedora

Na Rudarskom fakultetu u Prijedoru danas je prezentovan projekat “Mapa mineralnih resursa i sirovina grada Prijedora”, kao dio saradnje ovog fakulteta i grada Prijedora.

Prijedor je na mapi mineralnih resursa i sirovina i, zahvaljujući tome, svi zainteresovani mogu se upoznati sa rudnim bogatstvom ovog grada. To je od velikog značaja, jer je vidljivost na internet platformama ogromna prednost – poručeno je sa Rudarskog fakulteta.

Formiranjem baze mineralnih resursa i sirovina na području grada Prijedora, dobijen je osnovni nivo informacija za sve zainteresovane koji bi željeli da se bave eksploatacijom mineralnih sirovina u tom nivou i obimu – rekao je Vladimir Malbašić, dekan Rudarskog fakulteta.

Da je riječ o veoma značajnom projektu, smatraju i u resornom ministarstvu, ali i u Gradskoj upravi. Primjer Prijedora treba da slijede i drugi gradovi, kazao je Stefan Usorac, predstavnik Ministarstva energetike i rudarstva. Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora, zahvalio se rukovodstvu Fakulteta.

Uspješno smo priveli kraju naš dogovor iz ove godine, kada smo potpisali memorandum o saradnji. Mi smo preuzeli obavezu smještaja studenata u prijedorskom hotelu, a Rudarski fakultet je preuzeo na sebe da uradi mapu mineralnih sirovina. To je informacija koja će biti važna za sve potencijalne investitore – rekao je Kovačević.

 

K.V.