Početna Crna hronika Prevarant majku bolesne djevojke ojadio za 5.500 KM

Prevarant majku bolesne djevojke ojadio za 5.500 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Ristikić (56) iz Teslića, od ranije poznat po prevarama, ponovo je došao pod lupu policije koja ga sada sumnjiči da je lažnim obećanjima od žene iz Dervente uzeo 5.500 KM kako bi joj pomogao u dobijanju ratne odštete za bolesno dijete, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Istraga je ovaj put protiv njega pokrenuta nakon što ga je prijavila majka djevojke kojoj je oštećen sluh u ratu i koja od tada ima brojne zdravstvene probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da su protiv Ristikića pokrenuli istragu .

– Slučaj je policiji u Derventi prijavila oštećena osoba koja je rekla da sumnja da je prevario Z.R. koji joj se predstavilo kao zastupnik prava svih fizičkih lica kako u zemlji tako i u inostranstvu. Oštećena je navela da je sa osumnjičenim dogovorila da je zastupa u predmetu potraživanja ratne odštete za civilnu žrtvu rata i da mu je za to platila veći iznos novca. U toku je istraga ovog slučaja – saopštila je PU Doboj.

Ristikić je poznat po prevarama, a lani je prijavljen dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je na prevaru, lažnim obećanjima, od sugrađanke uzeo oko 30.000 KM. Tada je svojoj žrtvi obećavao da će joj “srediti” da dobije određenu nadoknadu za povredu koju je zadobila na radu u inostranstvu. Ovaj prevarant je i ranije na sličan način varao građane dobojske regije, a u nekim prevarama se predstavljao kao advokat

Ristikić je tokom 2011. godine sumnjičen da je prevario 17 radnika iz Teslića koje je odveo u Irak da rade. Oni za rad nisu dobili nikakvu nadoknadu, a prema njihovim riječima, na poslu su proživjeli pravu torturu. Poslodavci su im oduzeli dokumenta i držali ih zarobljene u gradu Erbilu, a živjeli su i radili u veoma teškim uslovima. Po povratku iz Iraka nekoliko radnika je podnijelo krivičnu prijavu protiv Ristikića.

cera - Prevarant majku bolesne djevojke ojadio za 5.500 KM