Početna Crna hronika Prevara – apel građanima

Prevara – apel građanima

Policijskoj upravi Prijedor dana 26.12.2022. godine obratilo se lice iz Prijedora i prijavilo da je dana 20.12.2022. godine prevareno od strane nepoznatog ženskog lica kojoj je usljed obmanjivanja dalo zlatni nakit i novac u iznosu od 200,00 KM.

Postupajući po prijavi policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Prevara“ može dovesti A.B. iz Zenice, koja je istog dana pronađena i lišena slobode. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi na adresi stanovanja oštećenog lica, za lažno obećanje vračanja od oštećene uzela novac i zlatni nakit.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv A.B. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.
Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima koja u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi daju lažna obećanja, i da u slučaju da budu meta ovakvih prevarnih radnji isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122.