Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju opojne droge, izvršili su pretres stambenog objekta u Prijedoru koje koristi lice F.A. kom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, oružje i municija.

Pretresom koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru u objektu kuće koji koristi F.A. pronađeno je i oduzeto oko 15 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 353 sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, puška M48 i 31 puščani metak kalibra 7,9mm.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta protiv F.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.