Početna BiH Preporuke za ukidanje određenih mjera i ograničenja nakon 27. aprila

Preporuke za ukidanje određenih mjera i ograničenja nakon 27. aprila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni koordinacioni tim razmatrao je mogućnost ukidanja pojedinih mjera ograničenja i zabrane, nakon 27. aprila 2020. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministarka finansija Zora Vidović održali su danas, u Banjaluci, sastanak Glavnog koordinacionog tima ocjenjujući da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj stabilna,

Glavni koordinacioni tim preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije, da, nakon 27. aprila 2020. godine, svojim zaključkom omogući osobama koje su navršila 65 godina i starijima izlazak iz svojih domova svakog radnog dana, u periodu od 7 do 10 časova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, kao i za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta.

Glavni koordinacioni tim zahvalio se građanima na odgovornosti i disciplinovanom ponašanju i još jednom ih podsjetio da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Apelovano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila