Početna Servisne Preovladavat će sunčano vrijeme, od sutra nova promjena

Preovladavat će sunčano vrijeme, od sutra nova promjena

Prema najavama meteorologa, danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U utorak u jutarnjim satima se očekuje prolazno naoblačenje koje će usloviti pljuskove sa grmljavinom uglavnom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U srijedu preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u poslijepodnevnim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.