Početna Prijedorski region Preminuo Jovo Miljanović, profesor Rudarskog fakulteta u Prijedoru

Preminuo Jovo Miljanović, profesor Rudarskog fakulteta u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr Jovo Miljanović, vanredni profesor Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, iznenada je preminuo 25. oktobra 2018. godine u Prijedoru.
Prof. Miljanović, biće sahranjen 28. oktobra 2018. godine u 13 časova, na Novom groblju u Bijeljini.
Rođen je 15. avgusta 1954. godine u Priboju kod Lopara, gdje završio osnovnu školu, a srednju školu je završio u Tuzli.
Poslije odsluženog vojnog roka upisao je Rudarski fakultet u Tuzli, odsjek mašinstvo, gdje je diplomirao 1981. godine.
Nakon završetka prvog ciklusa studija zaposlio se u zeničkim rudnicima gdje je između ostalog obavljao i funkciju tehničkog direktora „Stare jame“, sve do 1992. godine.
Početkom ratnih sukoba 1992. godine sa porodicom se preseljava u Bijeljinu. 1996. godine zasniva radni odnos u rudniku JP PEU „Resavica“ na poslovima glavnog inženjera za podzemnu eksploataciju uglja i tehničkog rukovodioca preduzeća.
Akademski naziv magistra tehničkih nauka u rudarstvu, stekao je 20. decembra 1999. godine, a 26. marta 2010. godine, odbranio je doktorsku disertaciju na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Na Rudarskom fakultetu u Prijedoru, radio je od 1. marta 2011. godine, kao profesor na Katedri za podzemnu eksploataciju mineralnih sirovina. Pored poslova u nastavi, na ovom fakultetu je obavljao i funkciju prodekana od marta 2011. godine do marta 2018. godine.
Bio je autor i koautor značajnog broja naučnih i stručnih radova, dvije monofrafije, udžbenika, te je svojim radom dao značajan doprinos afirmaciji Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
Ostaće u sjećanju kao jedan od najomiljenijih profesora i radnih kolega Rudarskog fakulteta u Prijedoru. Krasile su ga sve lijepe ljudske vrline – čovjekoljublje, ozbiljnost, odanost i empatija. Bio je posvećen poslu koji obavlja i prije svega studentima, čijim uspjesima se radovao i ponosio, te sve generacije kojima je predavao za njim iskreno tuguju.

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila