Početna Crna hronika Prekršio mjeru kućne izolacije pa uhapšen

Prekršio mjeru kućne izolacije pa uhapšen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lišen slobode zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 23.03.2020. godine, lišili su slobode lice D.G. iz Prijedora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Lice se tereti da je nepostupajući po rješenju o zdravstvenom nadzoru prekršilo mjeru kućne izolacije određena zbog sprečavanja širenja virusa korona, te se protivno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kretalo na javnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je takođe dana 20.03.2020.godine poruzrokovao saobraćajnu nezgodu kada je u Prijedoru u ulici Srpskih Velikana, tokom upravljanja vozilom, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, a od strane nadležne zdravstvene inspekcijske službe lice će biti smješteno u prinudnu izolaciju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, te da poštuju mjere kućne izolacije, kako se ne bi doveli u situaciju da budu sankcionisani ili prinudno smješteni u izolaciju.

ASHA prodaja vozila