Početna BiH Prekršili policijski čas u RS: Policija sinoć kaznila 56 lica

Prekršili policijski čas u RS: Policija sinoć kaznila 56 lica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nepoštovanja policijskog časa u Republici Srpskoj, policijski službenici su sinoć od 20 do 5  časova jutros, sankcionisali 56 građanina koji su zatečeni na ulici, van svojih stanova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dodali su da je građanima koji ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat prekršajni nalog.

Kada se radi o mjerama poštovanja izolacije, juče ujutru policija iz Bijeljine  je zaustavila i kontrolisali J.K. iz Dvorova, jer ista nije postupila po naredbi epidemiološke službe kojom je naložena samoizolacija na adresi stanovanja, tj. ista se kretala na javnom mjestu. Njoj je uručen prekršajni nalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Isti dan oko  12 časova, policijski službenici PS Bijeljina  na adresi stanovanja su pronašli D.B. iz Patkovače koji je patroli policije predočio rješenje RU za inspekcijske poslove. Isti je potvrdio da je napustio mjesto prebivališta kao i da se nije prijavio u epidemiološku službu DZ Bijeljina. Njemu je uručen prekršajni nalog – rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Na području Trebinja policija je u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića izdala prekršajni nalog A. K. zbog toga što nije bio u samoizolaciji.

Kažnjen je i  B.B. iz Oštre Luke, zato što nije postupio po rješenju Republičke Uprave za inspekcijske poslove, a koje se odnosi na kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

-Policijski službenici PS Zvornik, izdali su prekršajni nalog  Ž.D., jer je utvrđeno da se isti ne pridržava rješenja grada Zvornika, kojim se podrazumjeva boravak u kući od 13.03. do 27.03.2020. godine – dodali su u policiji.

Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

– Oko 20.50 časova, policijski službenici su u Milićima, u ulici Cara Dušana zaustavili „Reno“ kojim je upravljao G.M. iz tog grada, a koji je prekršio Odluku Vlade RS o zabrani kretanja poslije 20 časova.

Takođe, navedenom licu je 22. marta na Graničnom prelazu Županja, izdato rješenje od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove kojim je navedenom licu zabranjeno kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana, što je isti prekršio.

Obaviješten je dežurni tužilac koja se izjasnila o postojanju KD – pojasnila je Miljanovićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona bolesti na teritoriji Republike Srpske.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila