Početna Vijesti Preko kriptovanih telefona otkrili osumnjičenog i nalogodavca ubistva u Prijedoru

Preko kriptovanih telefona otkrili osumnjičenog i nalogodavca ubistva u Prijedoru

Preko kriptovanih telefona otkrili su i osumnjičenog nalogodavca Dalibora Railića te počinitelja Aleksandra Miljatovića.

Ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragan Lukač kazao je da je policija rasvijetlila slučaj ubistva načelnika krim-policije Radenka Bašića 21. marta u Prijedoru. Preko kriptiranih telefona otkrili su i osumnjičenog nalogodavca Dalibora Railića te počinitelja Aleksandra Miljatovića. Lukač je kazao i kako se sada istražuje zbog čega MUP RS-a nije službeno obaviješten o informaciji koju je Ured SIPA-e u Mostaru imao, da Railić traži nekoga ko će ubiti policijskog službenika.

Lukač je izjavio i da je SIPA u Mostaru imala određenog doušnika koji je imao informaciju da bi moglo doći do ugrožavanja policijskog inspektora i upravo je u toj informaciji pominjano ime Dalibora Railića.

– Ta informacija je polovinom decembra prošle godine bila u opticaju i na neki način proslijeđena kancelariji u Banjoj Luci, ali zvanično nismo dobili tu informaciju. Nije se pominjalo konkretno ime, ali se pominjao Railić kao neko ko traži mogućeg izvršioca za ubistvo policajca, objasnio je Lukač. On je kazao da ne zna zašto im ta informacija nije dostavljena na vrijeme, te da vjeruje da su mogli bolje reagovati i možda spriječiti ubistvo, rekao je Lukač dodavši da je direktor SIPA Darko Ćulum već pokrenuo unutrašnji postupak da se utvrdi kako se kretala informacija i zašto nije došla do MUP-a RS-a.