Početna Prijedorski region Prekidaju li PDP i SNSD saradnju na lokalu?

Prekidaju li PDP i SNSD saradnju na lokalu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija SNSD i PDP u nekoliko opština i gradova dovedena je u pitanje, nakon što se u PDP pojavila inicijativa da ove dvije stranke prekinu svaki vid saradnje u svim lokalnim zajednicama.

Iako žestoki protivnici na republičkom nivou i većini lokalnih zajednica, PDP i SNSD su u koaliciji u Rogatici, Tesliću, Brčkom, Srebrenici, a takođe sarađuju i u Prijedoru.

Sva ova saradnja dovedena je u pitanje nakon što je funkcioner i narodni poslanik PDP, Draško Stanivuković, zatražio da PDP prekine svaki vid saradnje sa SNSD, jer kako kaže, PDP, nigdje ne smije da bude satelit SNSD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Želim da PDP bude vodeća stranka, a ako hoćemo da budemo takvi onda ne smijemo da budemo sateliti SNSD i ne smijemo podržavati politiku koja je opustošila ovu zemlju – rekao je Stanivuković, naglašavajući da je to njegov lični stav i njegov prijedlog rukovodstvu PDP.

Dodaje da je takavog mišljnja i 99,9 odsto gradskog odbora PDP u Banjaluci, te da je demokratski da postoje i oni koji misle drugačije.

Na pitanje da li se ova inicijativa kosi sa izbornom voljom građana, odgovara da su odbori SNSD vazali Milorada Dodika.

– Ako posmatramo iz ugla izborne volje građana, onda jeste logično da PDP i SNSD sarađuju tamo gdje su građani tako odlučili. Ali, s druge strane, imamo vođu koji kaže „ako neko pokuša nešto uraditi mimo mene imaće problema“. To govori da je svaki OO i GO vazali i sluge gospodina Dodika i te politike protiv koje smo mi – rekao je Stanivuković.

– Svaki čovjek iz bilo kojeg grada ili opštine mora biti poslušnik gospodina Dodika, mora doći na kontramiting i aplaudirati govornicima. Vjerujem da se pola ljudi u SNSD stidi janjećeg i prasećeg fonda, ali mora da sluša. Zbog toga je takav moj stav – dodao je on.

Na pitanje da li cijeli PDP dijeli Stanivukovićev stav nismo uspjeli dobiti konkretan odgovor. Generalni sekretar PDP Milko Grmuša kaže da se razgovori u tom pravcu već vode.

– Svi u rukovodstvu PDP su maksimalno posvećeni realizaciji naših najvažnijih zadataka određenih Programom obnove i Deklaraciji o političkim prioritetima PDP 2019-2039. U tom smislu, predsjednik Borenović, kolega Stanivuković i svi ostali članovi Predsjedništva PDP traže najbolja rješenja za konačno upostavljanje vladavine prava u Republici Srpskoj i BiH – objasnio je Grmuša.

Dodaje da se, kad je riječ o političkim odnosima u Republici Srpskoj, svi zajedno posvećeni izgradnji snažnog narodnjačkog političkog bloka.

– Razgovori u tom pravcu se već vode, a najvažnije od svega jeste da naša zemlja dobije snažnu političku i ideološku alternativu onim politikama koje su nas dovele do otužnih rezultata u ekonomskom, demografskom i vrijednosnom smislu – rekao je on.

Iz PDP dodaju da su opozicija i na nivou BiH, gdje su odbili saradnju sa SNSD kada im je o ponuđeno, te da PDP i SNSD ne sarađuju u 95 odsto lokalnih zajednica u RS.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila