Početna Zdravlje Prehrambene navike koje vam odmažu u mršavljenju

Prehrambene navike koje vam odmažu u mršavljenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad nam fitness cilj izgleda nedostižno, čak i ako vježbamo uporno i trudimo se da se hranimo što zdravije. Nutricionisti kažu da su osnovni krivci stagnaciji u procesu mršavljenja, naše svakodnevne navike, kojima mi često ne pridajemo mnogo značaja.

Evo koje navike moramo iskorijeniti, ako zaista želimo ravan stomak i besprijekorno izvajano tijelo:

Pazite sa alkoholom

Čaša vina s vremena na vrijeme je zaista ok, ali neka to bude jednom u dvije nedjelje. Svakodnevno čaša alkohola predstavlja izvor bespotrebnih kalorija, o kojima gotovo i ne razmišljamo, kada pravimo plan za ostvarenje kalorijskog deficita i ponekad su baš te kalorije, one koje nikako ne gubimo iako se toliko trudimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaboravite na prerađenu soju

Možda ste mnogo puta vidjeli da fitness gurui u svojoj ishrani koriste sojino, umjesto običnog mlijeka, međutim, prerađena soja ima sličan sastav hormonu estrogenu, pa izaziva nadimanje, dodatnu potrebu za hranom, ali i povećanu sklonost ka gojenju.

Smanjite unos kofeina

Iako je kofein odličan dijuretik, može dovesti do dehidratacije organizma, a na taj način doći će i do taloženja toxina u tijelu što dovodi do nadutosti.

Poboljšajte unos vlakana

Vlakna su veoma važan dio naše ishrane, ali je bitno unositi ih u prijepodnevnim satima, kada ih organizam mnogo bolje vari i koristi najbolje od njih.

Ograničite unos mesa

Osim što se meso najteže razgrađuje u našem organizmu, njegov unos podrazumijeva i potencijalni unos nezdravih supstanci, preostalih u životinjskom mesu, kao ostatak antibiotika koji se daju životinjama. Najčešće je riječ o hormonskim supstancama, koje mogu uticati i na povećanje naše tjelesne mase, pa je važno da kada god imate priliku nabavljate meso od domaće uzgajanih životinja, za koje provjereno znate da je prirodno i zdravo.

(lepotaizdravlje.rs)

ASHA prodaja vozila