Početna Prijedorski region PREDSTAVLJEN ČASOPIS “TRADICIJA”

PREDSTAVLJEN ČASOPIS “TRADICIJA”

Pet godina postojanja i rada Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor satkano je među koricama časopisa “Tradicija”. U prvom broju časopisa predstavljeni su svi organizacioni sastavi udruženja i najznačajnije aktivnosti u proteklom periodu.

Entuzijasti okupljeni u redakciji i savjetu ovog časopisa, na čelu sa glavnim i odgovornim urednikom Vladimirom Krčkovskim, ističu da je ovo jedinstven časopis ne samo u Republici Srpskoj, već i šire.

“Želimo da u ovom broju časopisa bolje upoznamo sami sebe u našem udruženju, jer smo brojni i imamo brojne djelatnosti. Takođe, želimo da nas upoznaju i svi drugi, oni koji žele sa nama da sarađuju”, istakao je Vladimir Krčkovski, glavni i odgovorni urednik časopisa “Tradicija”.

Rad na pripremi časopisa nije bio nimalo lak, ali kako ističu u Udruženju za očuvanje tradicije, ovo je još jedan iskorak u okviru njihove izdavačke djelatnosti. “Ideja nam je bila da najveći dio onog što smo radili u proteklih pet godina prikažemo svima onima koje zanima šta mi to radimo. U prvom broju predstavili smo naše dosadašnje aktivnosti, a ono što ćete u narednim brojevima moći da vidite su stručni radovi iz svih oblasti koje imaju veze sa očuvanjem tradicije i kulturnom baštinom”, rekao je Željko Šormaz, direktor Udruženja za očuvanje tradicije.

Prvi broj časopisa “Tradicija” štampan je u 500 primjeraka, a izlaziće dva do četiri puta godišnje.

kozarski