Početna BiH Predsjedništvo BiH odbacilo sve molbe za pomilovanja osuđenika

Predsjedništvo BiH odbacilo sve molbe za pomilovanja osuđenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo BiH je prošle godine dobilo pet molbi za pomilovanje osuđenih osoba, i sve ih je odbilo.

Kako se navodi u izvještaju Generalnog sekretarijata Predsjedništva BiH, mišljenje nadležnog suda za svih pet osuđenika bilo je da se njihova molba za pomilovanje ne uvaži. Međutim, mišljenje Komisije za pomilovanje Ministarstva prade BiH, koje takođe prethodi odluci Predsjedništva, nije bilo isto za svih pet osoba. Tako su preporučili da se uvaži molba za pomilovanje osuđenika za krivično djelo poreske utaje ili prevare, za koje je osuđen na tri godine zatvora.

U preostala četiri slučaja i Ministarstvo pravde je dalo negativno mišljenje, a radilo se o osuđenicima za organizovanje terorističke grupe, terorizam, organizovani kriminal u vezi sa utajom poreza i za neovlašteni promet opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, aktuelni saziv Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, zakletvu su položili 20. novembra 2018. Prije njih su tamo bili Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović.

U Izvještaju nije navadeno da li je sve odluke donio stari saziv Predsjedništva. Inače, Predsjedništvo može da pomiluje samo osobe osuđene prema Krivičnom zakonu BiH.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila