fbpx

Predsjedništvo BiH od Mektića zatražilo informacije o vrbavanju selefija

Ovaj zaključak donesen je na današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva, saopšteno je iz ove institucije.

Tužilaštvo BiH formiralo je 14. marta predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske također se oglasila povodom informacija da su hrvatski obavještajci i diplomate radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH “leglo radikalizma”, te je odbacila ove navode.

Prema pisanju “Žurnala”, obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali su najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojkog kantona.

Također, ovaj medije je kasnije objavio nove šokantne dokumente sa izjavama svjedoka koji tvrde da su iz Hrvatske protjerani nakon što su odbili da špijuniraju u BiH.

(Klix)
Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila