Početna Vijesti Predsjedništvo BiH od Mektića zatražilo informacije o vrbavanju selefija

Predsjedništvo BiH od Mektića zatražilo informacije o vrbavanju selefija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj zaključak donesen je na današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva, saopšteno je iz ove institucije.

Tužilaštvo BiH formiralo je 14. marta predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske također se oglasila povodom informacija da su hrvatski obavještajci i diplomate radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH “leglo radikalizma”, te je odbacila ove navode.

Prema pisanju “Žurnala”, obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali su najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojkog kantona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ovaj medije je kasnije objavio nove šokantne dokumente sa izjavama svjedoka koji tvrde da su iz Hrvatske protjerani nakon što su odbili da špijuniraju u BiH.

(Klix)
ASHA prodaja vozila