fbpx

Predsjednik “Srbske časti” stao pred kamere i otvorio karte: Nek’ vam moji Bošnjaci kažu ko sam ja!

Igor Bilbija, predsjednik Udruženja “Srbska čast” za N1 je kazao da njegovo Udruženje nije politički obojeno, i da ih niko ne finansira.

“Što se tiče Udruženja Srbska čast, mi nemamo članove, imamo simpatizere. Postoji registrovano Udruženje u Srbiji, ovdje ne  ali radimo na tome. Imamo puno simpatizera, mi smo patriotska organizacija, udruženje pravoslavaca, Srba, koja pokušava da pomogne našem narodu u skladu sa našim mogućnostima”, kazao je reporterki N1 Anđelki Marković.

Udruženje je u prošlosti sprovodilo humanitarne akcije, pomagali su socijalno ugroženima hranom i novčano, istakao je u razgovoru Bilbija.

“Kada smo pravili akciju za pomoć dječaku iz Banjaluke, operacija očiju, 1.200 eura su nam poslali Bošnjaci iz Beča. Na moje ime, Igor Bilbija”.

Za N1 je komentarisao izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića o Udruženju “Srbska čast”.

“Da sam ja lično u pitanju ne bih komentarisao. Jer je to bolesna laž. Pošto je organizacija u pitanju, to je bolesna izmišljotina. Napad je to na mene, moju porodicu, moju bezbjednost. Ja kao pravoslavac, Srbin, imam drugara Bošnjaka Hrvata, Albanaca. Oni su se pokazali u ova tri dana, zvali su me privatno. Neki su htjeli da dođu i sjede sa mnom. Moji Bošnjaci će da vam kažu ko sam i šta sam”.

Milorad Dodik i SNSD ne finansiraju rad Udruženja, kazao je.

“Ja predsjednika Milorada Dodika ne poznajem. Niti on mene. Slikali smo se, čast mi je slikati se sa predsjednikom Republike Srpske. Slavio sam Dan RS, slavit ću ga dok RS postoji. Nisam ja sam na ulici bio, hiljade su bile. Nismo ništa napravili”.

“Mi nemamo ništa sa politikom, nismo obojeni, niti imamo fondacije sa političarima”.

“Razumijem da novinar Žurnala može da napiše i ne razmišlja o tuđim životima. Ali da ministar tako priča, to je smiješno. Ako sam i za šta kriv – neka me osude”, izjavio je.

“Ne znam koliko se pitam, poručujem vlastima da provedu istragu. Sam ću da idem gdje treba. Volio bih sutra da se to desi. Neka se ispita novinar Avdo Avdić. I ministar Mektić. Kakve on to tvrdnje ima. Šta sam ja to uradio i moja organizacija? Što smo pomogli ne znam ni ja koliko porodica, skupili novac i odnijeli. Iz svog džepa što odvajamo. Nas niko nije platio da odemo na Dan Republike Srpske. Izdvojili smo svoje vrijeme, odveli svoje žene i djecu. Imamo pravo da ga slavimo. Naš slogan je da volimo svoje i poštujemo tuđe. Nikad nisam bio nacionalno nastrojen kako su me predstavili. Ovo je atak na mene i moju porodicu. Da sam takav kako su me predstavili, ne bih imao ovoliko Bošnjaka i Hrvata drugara koliko imam”.

 

Nedavni navodi da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske uz pomoć specijalaca iz Rusije i Srbije formira paravojne jedinice u RS izazvali su mnoštvo reakcija kako u BiH tako i na međunarodnom nivou.

Iz kabineta Milorada Dodika demantovali su takve tvrdnje. Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da bezbjednosne službe raspolažu određenim informacijama, a u sve se planira uključiti i Tužilaštvo BiH.

Bez iznošenja mnogo detalja o saznanjima državnih obavještajno-sigurnosnih službi ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi kako već duže vrijeme posjeduju određena saznanja o, kako je rekao, parabezbjednosnom organizovanju jedne neformalne grupe.

 

N1

 

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila