Početna Prijedorski region Predsjednik SPS Prijedor “Okrenuti se domaćoj proizvodnji, toliko hrane uvozimo a svoju...

Predsjednik SPS Prijedor “Okrenuti se domaćoj proizvodnji, toliko hrane uvozimo a svoju bacamo’

Predsjednik Gradskog odbors SPS Prijedor, Duško Miletić, pozvao je sve strukture vlasti da se okrenu podršci domaćoj proizvodnji, koja itekako može biti naš spas u vremenima koja dolaze.

On dodaje da bez obzira na sve, većina građana Republike Srpske ima komad zemlje na koji uvijek može da se zasije hrana.

– Mi toliko hrane uvozimo, a svoju bacamo, da sumnjam da postoji zemlja na svijetu koja radi tako nešto. Niko me ne može ubijediti da nemamo svoju vodu, krompir i jabuku koju uvozimo u višemilionskim iznosima. Ukoliko svako od nas da svoj doprinos u razoju i kupovini domaćih proizvoda, nemamo čega da se bojimo – kaže Miletić.

Prema njegovim riječima, uvremenu ekonomske, socijalne pa i svake druge krize na površinu obično isplivaju svi nagomilani problemi. Ipak, upravo ti stvarni i krupni problemi ostaju neriješeni ili gurnuti po strani u sjeni priča o boljem sutra i potenciranju manje važnih događaja.

– Činjenica je da su pred nama teška vremena, i potpuno je nebitno da li je kriza koja tek dolazi rezultat sukoba velikih geopolitičkih sila ili svjetski loših ekonomskih poteza prethodnih decenija, naše je da gledamo svoje dvorište i da se maksimalno posvetimo samoodrživosti Republike Srpske.Naša zemlja je plodna i bogata, imamo odlične vodene potencijale – saopštio je Miletić.