„Nema ljepšeg kraja od ovog. Sve nam je Bog dao samo moramo pošteno i vrijedno raditi i graditi. Moramo graditi institucije i pokazati kako se odgovorno upravlja novcem svih nas. Ništa neće biti isto“, istakao je Predojević.

Predstavnici DNS, SDS i PDP razgovarali su sa građanima Omarske u prepunoj sali Društvenog doma i istakli da Prijedor nema luksuz da iko više ode iz ovog grada i da sigurno može drugačije.

Goran Predojević, predsjednik Gradskog odbora DNS poručio je da ima ostvariv plan za razvoj Prijedora i da je narod najvažnija institucija.

„Nema ljepšeg kraja od ovog. Sve nam je Bog dao samo moramo pošteno i vrijedno raditi i graditi. Moramo graditi institucije i pokazati kako se odgovorno upravlja novcem svih nas. Ništa neće biti isto“, istakao je on.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, rekao je da je suštinska borba, borba protiv kriminala i korupcije. On je rekao da jedan čovjek može da uradi mnogo ako ima volju. „Vjerujem u Goranovu volju i autonomiju. Ja ću ga držati za riječ“, rekao je Stanivuković.

Potpredsjednik DNS-a i predsjednik GO DNS Banja Luka, Radislav Jovičić istakao je da Dodik svake godine obećava građanima Omarske da će dobiti zasebnu opštinu i da mu to liči na priču kad su Dodika upitali gdje će naći pare koje je obećao na nekom sastanku, a on odgovorio da ga obećanje ništa ne košta.

Кako je rekao Jovičić, od tri konstitutivna naroda srpski je najsiromašniji i borba SNSD nije borba za Republiku Srpsku već za svoje pozicije. „Ne nasjedajte na njihove priče o patriotizmu“, poručio je.

Poslanik DNS u NS RS Aleksandar Glavaš istakao je da sa SNSD nema budućnosti niti saradnje. Glavaš je poručio da Prijedor zaslužuje bolje, da koalicija DNS, SDS i PDP funkcioniše i da je izabrala najboljeg zajedničkog kandidata te da će 12. decembra svi biti u Prijedoru da pomognu i da ne dozvole da se desi krađa izborne volje građana.

(BN)