Početna Prijedorski region Prednosti kreativne industrije

Prednosti kreativne industrije

Kreativne industrije bez dimnjaka, projekti podrške kreativnim i kulturnim industrijama i razvoju međusektorske saradnje, kao i primjer razvoja poslovnog modela, samo su neke od tema kojima su se danas, na radionici u Muzeju Kozare, u organizaciji Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda-PD“, bavili oni koji rade u sektoru kreativne industrije.

Goran Rodić, projekt-menadžer Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora, napominje da je kreativna industrija u evropskim krugovima uveliko interesantna sa stanovišta pokretanja biznisa. „Preda“ trenutno, prema njegovim riječima, implementira tri projekta koji imaju dijelove namijenjene i kreativnoj industriji.

„Posebno je zanimljiva mogućnost saradnje kreativne industrije sa tradicionalnim sektorom“, napominje Rodić. Kreativna industrija podršku ima i u Gradskoj upravi. Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, danas je istakao da je ovo odjeljenje ponudilo i biznis inkubacioni centar koji ima za cilj da iskoristi inovacione potencijale Grada Prijedora u oblasti kreativne industrije, inovacionih i inforamcionih tehnologija.

K.V.

Dental Studio Prijedor