Početna Prijedorski region Predavanje za trudnice

Predavanje za trudnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijedorskoj bolnici Dr Mladen Stojanović” održana je panel diskusija za trudnice u organizaciji škole za trudnice Radosnica iz Banjaluke.

Panel diskusija predstavlja informativni dan o trudnoći. Kroz interaktivno predavanje, razgovore i vježbe trudnice su imale priliku da se informišu o trudnoći, porođaju i majčinstvu.

Prezentaciju o dojenju održao je specijalista pedijatrije i neonatologije , doktor Andrija Vukotić, a predavanje na temu ”Epigenetika – kako utiče na trudnoću i na plod” odžala je specijalista ginekologije i akušerstva, doktor Danica Gubić Plemić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktor Andrija Vukotić trudnicama je predstavio prednosti dojenja i kako dojenje utiče na psihičko stanje majke.

– Po statistikama Svjetske zdravstvene organizacije samo 22 odsto majki u svijetu doji. Poenta onoga što mi radimo, poslednjih nekoliko godina, jeste to da ukažemo na sve predsnosti dojenja, počevši od zdravstvenih koje su neizostavne, pa do finansijskih. Želimo da ukažemo na to da je dojenje najvažnije i najzdravije, kako za bebu, tako i za majku – rekao je Vukotić.

Na kraju predavanja, zahvaljujući brojnim sponzorima, upriličena je nagradna igra za trudnice, a uručeni su i pokloni u vidu kolica, nosiljke za bebe, deke, torbe za pelene i razni kozmetički proizvodi.

Trgovački lanac Tropic, po treći put, podržao je ovaj događaj i pobrinuo se da učesnicima panela ne manjaka vitamina, s toga je za trudnice, učesnice panel diskusije, obezbijeđena voda i voće.

K.V.

ASHA prodaja vozila