Početna Prijedorski region Praznik rada i na Kozari, loše vrijeme učinilo svoje

Praznik rada i na Kozari, loše vrijeme učinilo svoje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvomajski ugođaj, mada je bilo prohladno i s temperaturom od oko 8 stepeni, danas i na najpoznatijem izletištu prijedorske regije Kozari kod Prijedora. U Nacionalnom parku su se pobrinuli da izletnici imaju mjesta za odmor i dovoljne količine drva za one koji Praznik rada ne mogu zamisliti bez dobrog roštilja.

Loše vrijeme ipak je učinilo svoje, pa je tako bilo više onih koji su neradni dan iskoristili za kraću šetnju po krajiškoj ljepotici.

– Svima njima na raspolaganju stoje stolovi kraj puta prema Mrakovici, ali i izletišta kod Benkovca, Oljačino kućište, tu je Gavrin kalem, zatim izletište u Bijeloj vodi, na Dugim njivama, kod Doma na Kotlovači, na Glavuši, gdje smo, također, ostavili drva za roštilj. Tu već ima po nekoliko automobila – kaže Romčević, koji na Kozari danas očekuje oko 1.500 izletnika s područja prijedorske i banjalučke regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo je samo da dođu i uživaju, ali i da pokupe smeće za sobom ili da ga ostave barem u kesama, poručio je.

Inače, na Prvi maj ulaz u Nacionalni park s dvije strane, iz pravca Prijedora i pravca Gradiške, koštao je dvije marke, a za djecu dvostruko manje.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila