Početna Prijedorski region PRAZNICI VEĆ UTICALI NA BROJ ZARAŽENIH

PRAZNICI VEĆ UTICALI NA BROJ ZARAŽENIH

Značajno veći broj pacijenata u Domu zdravlja, povećan broj oboljelih od korone epilog je  praznika koji su iza nas.  Praznični januar ovu sliku mogao bi dodatno pogoršati. Zbog epidemiološke situacije zabrinuti i u prijedorskom Domu zdravlja.Samo u  posljednja tri dana u akutno respiratornoj ambulanti i Službi hitne pomoći pregledano je na desetine pacijenata.

”Mi smo da budem iskrena u ovom januaru očekivali smanjenje broja oboljelih, međutim već u ova tri dana naši dežurni timovi koji su radili u akutnim respiratornim ambulantama su primijetili povećan broj oboljelih. Radi se o pacijentima koji imaju lakše kliničke slike, ali je broj takvih povećan. U poslednja tri dana pregledano je preko 100 pacijenata u akutnoj respiratornoj ambulanti plus Službe hitne pomoći. ”, istakla je Dijana Đerić, pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja.

Iz Doma zdravlja Prijedor još jednom su apelovali  na  građane  da se pridržavaju postojećih  epidemioloških mjera, da praznike provedu u krugu porodice i da se vakcinišu. To je jedini način da se smanji broj zaraženih.

kozarski