Početna BiH PRAZNICI NAM STIŽU: Kako izbjeći gužvu na granicama

PRAZNICI NAM STIŽU: Kako izbjeći gužvu na granicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produženi vikend zbog prvomajskih praznika, kao i početak sezone godišnjih odmora, mogao bi donijeti prvi talas višečasovnih čekanja na graničnim prelazima. Kilometarske kolone očekuju se već od danas.

Građani koji putuju na Hrvatsko primorje, ka jugu BiH, najčešće se odlučuju za granični prelaz Doljani. Kako bi izbjegli duge kolone, preporučuju se alternativni prelazi. Uz Bijaču i Gabelu – Gabela Polje, tu su i Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići.

Dok se Doljanima čeka i duže od dva sata, na ovim alternativnim prelazima bude dvostruko kraće zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pred prvomajske praznike očekuje se povećanje broja vozila ne samo na granicama nego i na putevima u zemlji i u većim gradovima. Još veću gužvu očekujemo prvog dana vikenda, posebno prema jugu – rekli su za Avaz iz Operativnog centra BIHAMK-a.

Do graničnog prelaza Crveni Grm moguće je doći istom dionicom kao za Bijaču, ali treba, umjesto skretanja za Hardomilje, nastaviti putem kroz Teskeru. Do Orahovlja treba pratiti tablu Vitina na ulazu u Ljubuški, a potom se regionalnim putem spustiti do tog prelaza.

Zvirići su na tek nekoliko kilometara od Doljana i posljednjih godina skoro da ni tokom ljetne sezone nema čekanja.

S druge strane, na sjeveru zemlje, uz GP Gradiška je i alternativni prelaz Donja Gradina. Takođe, frekventnom Izačiću, gdje su juče zabilježena zadržavanja duža od pola sata, alternativa je Ripač.

Što se tiče graničnih prelaza između Hrvatske i Slovenije, prema informacijama iz Hrvatskog autokluba, najduža čekanja su na prelazima Bregana i Macelj. Tu se obično uoči praznika i sezone čeka po dva sata.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila