Početna Prijedorski region PRAVNU POMOĆ ZATRAŽILO 1.377 LICA

PRAVNU POMOĆ ZATRAŽILO 1.377 LICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kancelariji za pružanje pravne pomoći u Gradskoj upravi Prijedor lani se obratilo 1.377 lica ili 277 manje nego u prethodnoj godini, izjavila je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu grada Prijedora Jasminka Murselović.

“Građani se najčešće obraćaju za zaštitu prava u oblastima imovinsko-pravnih odnosa, ali i radnih prava, budući da je ekonomska kriza, uzrokovana pandemijom, pogodila i tržište rada”, rekla je Murselovićeva Srni. Od ukupnog broja prijava formirano je 375 slučajeva gdje je data pisana pravna pomoć.

Ukupno je naplaćeno 2.710 KM takse, ali su u većini predmeta stranke oslobođene plaćanja takse po raznim osnovama. Svi usmeni pravni savjeti koje kancelarija pravne pomoći pruži građanima su besplatni, dok je taksa za pisane predmete od pet do 50 KM. Plaćanja takse oslobođeni su korisnici stalne socijalne pomoći, lica sa invaliditetom, osobe pod starateljstvom i korisnici najnižih starosnih penzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borci Vojske Republike Srpske, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, porodice poginulih i nestalih boraca ne plaćaju takse u predmetima iz oblasti boračko-invalidske zaštite, nezaposlena lica u predmetima ostvarivanja prava iz radnih odnosa i zaposlenja, a izbjeglo i raseljeno stanovništvo i povratnici u predmetima rješavanja statusnih pitanja.

“Što se tiče forme, bilo je 87 zahtjeva, 76 žalbi, 62 tužbe, 38 podnesaka, 37 odgovora na tužbu, 34 prijedloga, 20 prigovora, po pet molbi i punomoći, četiri izjašnjenja, tri prijave, dvije urgencije i po jedan ugovor i opomena”, navela je Murselovićeva.

SRNA

ASHA prodaja vozila