Početna BiH ‘Pravda za Davida’ odbila skup u parku, traže Trg Krajine

‘Pravda za Davida’ odbila skup u parku, traže Trg Krajine

Aktivisti grupe “Pravda za Davida” i političke partije “Pokret pravde” odbili su prijedlog policije da današnje okupljanje organizuju u Parku “Mladen Stojanović” u Banjoj Luci, insistirajući da to bude prostor na Trgu Krajine.

-U prethodnom periodu na prostoru Trga Krajine desio se niz bezbjednosnih incidenata prilikom sličnih okupljanja – naveli su iz Policijske uprave Banja Luka.

Zahtjev za večerašnji jednosatni skup na Trgu Krajine podnijela je aktivistkinja grupe “Pravda za Davida” i političke partije “Pokret pravde” čiji su inicijali M.I..

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 29. maja obavili razgovor sa podnositeljkom zahtjeva, te joj predložili da mjesto okuljanja bude lokacija Park ‘Mladen Stojanović’, koja je odlukom Grada Banja Luka određena kao jedna od lokacija za održavanje javnih skupova, što je M.I. odbila – naveli su iz policije.

Stoga je, kako dodaju, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju doneseno rješenje o zabrani javnog okupljanja na prostoru Trga Krajine.

S tim u vezi, iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida“ za večeras su najavili konferenciju za novinare, na ušću Crkvene u Vrbas, kod “Davidovog srca“.

Policiju optužuju za “nastavak diskriminacije i kršenja građanskih prava i sloboda, još jednom zabranom okupljanja na Davidovom trgu (Trg Krajine)“.

Skup na Trgu Krajine tražili su u povodu 800 dana od prvog okupljanja neformalne grupe građana “Pravda za Davida”.

ASHA prodaja vozila